vrijdag 10 december 2021

Maak eens kennis met uw buurtfotograaf en tevens erfgoedbeheerder Fred Bender

  Fred Bender (buurtfotograaf Holendrecht)

Cultureel erfgoedbeheerder bij ImagineIC  (als vrijwilliger werkzaam)

[click op bovenstaande link om de video te starten] (geschikt voor smartphone)

Er is er een video op locatie gemaakt bij het winkelcentrum Holendrecht dat in 2014 geheel gerevitaliseerd is met uitleg van de werkzaamheden.

Op het hoofdblog https://buurtfotograaf.blogspot.com staat het volledige werk  van mijn geproduceerde albums vermeld.

[Kies eerst op het openingsscherm uw onderwerp, scrol daarna geheel naar beneden naar het einde van het scherm voor de weergave van uw keuze]

Uw buurtfotograaf maakt als afwisseling ook videopresentaties op uitnodiging.   De meest belangrijkste / representatieve  opnamen zijn te vinden bij de culturele buurtvereniging Wildeman. Elke maand wordt er een muziek of dansgroep uitgenodigd die een buiten-Europees land vertegenwoordigde voor het geven van een presentatie.  buurtverenigingwildeman.blogspot.com -[link]-  (Zang, bespelen muziekinstrumenten en volksdansen uit de gehele wereld)

Op het blog https://imagineic.blogspot.com staan merendeel de onderwerpen uit de Bijlmermeer en Holendrecht, zonder de overdaad van onderwerpen als in het hoofdblog.

Amsterdamse Buurtfilm Festival


Uw buurtfotograaf Fred Bender heeft deelgenomen aan de activiteiten van het Amsterdamse Buurtfilm Festival (ABFF) met een eigen  video-inzending.

Uw buurtfotograaf is immers ook cultureel erfgoedbeheerder van "beroep", en maakt zelf eigen producties op het gebied van de maatschappij en de cultuur welke ook via imagineic.blogspot.com -[link]-  weergegeven worden,

Het ABFF, voluit het Amsterdams Buurt Film Festival, biedt een platform waar een diversiteit aan films wordt gepresenteerd aan het grote publiek. 

Tijdens het filmfestival komen verhalen uit de buurten tot leven. 

Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.
De eerste filmdag was in september 2015, en op 11 december 2021 presenteerde het ABFF alweer de zesde editie van het festival in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok. Het ABFF is toegankelijk voor alle filmmakers, beginnend en gevorderd, om zich te verdiepen in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dialoog over veiligheid in Amsterdam zuidoost, buurtbijeenkomst voor buurtbewoners Holendrecht

 Uw Buurtfotograaf was bij deze bijeenkomst aanwezig en maakte enige opnamen van de  leden van de organisatie en een aantal sprekers.  Foto&...